Gott
Parmesan och Purjolöksfärsbiff med Oliv och vitlöksfrästa Haricotverts.......mums

Recept
Biff
400 g blandfärs eller nötfärs
1/2 strimlad purjolök
3/4 riven parmesanost (valfri)
1-2 ägg
3/4 buljongtärning (kött)
salt, vitpeppar o grovmalen svartpeppar.
Stek purjolöken så den får lite lätt färg, salta peppra och häll på ca 1 dl vatten. Smula i buljongen och koka ihop till en massa. Låt svalna. Häll sen i purjon i köttfärsen. Äggen ska i och den rivna parmesanosten. Krydda även av. Blanda väl!
Forma sen till den storlek på biff du vill ha och stek. Gör man lite större kan det vara en id+e att köra dem i ugnen några minuter.
Tillbehör
Vitlöksfrästa Haricotverts
500g frysta Haricotverts (findus eller nåt)
3 medelstora vitlökar
Olivolja
Klick smör (äkta smör, inte margarin)
Salt, peppar
Koka Haricotvertsen så de blir lite al dentè. Häll av och spola i kallt vatten. Bränn på pannan och fräs bönorna i olivolja samt smöret. Pressa på vitlöken så fort du börja steka. Krydda med salt och peppar, gärna lite grovmalen svartpeppar oxå. Klart!
Enjoy!
Pusset
Nämen en maträtt vi inte har provat:)) Ska genast handla o prova detta:) För din mat är den godaste som finns ju:)
Kram
nämen FY vad gott! det måste vara roligt att laga mat i ett sånt läckert kök! 8-D
Hej gull! vad gott det låter..och ser ut! Du är en fena i köket! pöss..
Brukar läsa matbloggar, detta ser smakens ut. Kan du avslöja receptet.
Supergott! Men vet du, pressa i en halv citron när du steker haricot verts:en! Flingsalt, olivolja, vitlök och citron är en helt fantastisk kombination som passar perfekt här!
Vad snällt sagt av dig, tack! Jag ville med detta inlägg förmå folk som har skaffat barn i tidig ålder att berätta om sina upplevelser. Jättekul att höra dina, och jag blir glad över att du har bildat en fin familj så tidigt i livet. Vänliga hälsningar
Fati
åh gud så gott det där såg ut, bäst att testa!